Четвер, 25.04.2024, 16:07
КЗ "Полтавська районна централізована бібліотечна система" Полтавської районної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [289]
Оголошення [36]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 9 » ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА – ЖІНКА!
15:53
ВОІСТИНУ НЕБЕСНА І ЗЕМНА – ЖІНКА!

Останнім часом багато розмов точиться навколо теми святкування 8 Березня: політичне це свято, чи ні, відмінити його, чи відзначати і далі, надавши йому нового значення. Особисто я ніколи не вважала це свято політичним. Для мене 8 Березня завжди асоціювалося з весною і жінкою-матір’ю.

На щастя мої колеги є і моїми однодумцями. Тому напередодні 8 Березня ми вирішили влаштувати в Полтавській центральній районній бібліотеці літературні гостини з промовистою назвою: «Воістину небесна і земна – жінка!».

Наша невелика актова зала заледве вмістила гостей. До нас завітали шанувальники поетичного слова,  читачі різного віку: від трьох років до восьмидесяти. Також сільський голова В.В.Білокінь зі своїм жіночим колективом, завідуюча Будинком культури В.М.Дудник з учасниками художньої самодіяльності.

Сільські жіночки, які завжди заклопотані домашнім господарством, полишили на час свої турботи, доручили чоловікам передсвяткові приготування і поринули у світ музики і поезії. Як можна охарактеризувати проведений захід? Було цікаво, було зворушливо, було весело!

Люди в селі зустрічаються часто і здається все один про одного знають. Але на нашому святі було багато приємних несподіванок, коли наші гості відкривалися по-новому. Так всіх приємно здивував і порадував співучий дует З.Суворової та її мами Ольги Григорівни. Пісні у їхньому виконанні викликали зливу оплесків. У всіх бриніли сльози на очах, коли вітали свою маму Ольгу Полікарпівну доньку В.Білокінь та А.Васюха. Слід зазначити, що все відбувалося експромтом, без попередньої підготовки, щиро і безпосередньо.

Свої вірші, присвячені весні, мамі, жіночому святу прочитала А.Місяк. Також усіх мам і бабусь привітала віршами першокласниця Ангеліна Афанасьєва. А В.Перепелиця розвеселила аудиторію майстерно прочитаними гуморесками.

Мабуть немає для кожної матері більшого щастя, коли її дитина здорова, розумна, талановита. Свою маму А.Бережну, а також всіх присутніх порадував свої талантом і майстерністю восьмикласник Мачухівського НВК Діма Бережний. Його паперові вироби, виконані в техніці орігамі, - це щось неймовірне! Квіти,звірі, торт – це паперове диво милує зір і викликає захоплення.

Всіх присутніх на святі жінок привітали директор Полтавської центральної районної бібліотеки А.В.Овчаренко та сільський голова В.В.Білокінь. Побажали міцного здоров’я, миру і спокою, весняного настрою, шани та уваги не лише в жіноче свято, а на щодень.

Гості залишали районну бібліотеку з букетиками вербових котиків і, сподіваємося, з хорошим святковим настроєм.

Все на землі від жінки: добро і краса, ніжність і ласка, любов і вірність, музика і поезія. Тож миру і щастя дому, сім’ї твоїй, роду твоєму! Миру і щастя Землі, по якій ідеш ти, жінко!

 

Зав. відділом обслуговування Полтавської ЦРБ               Степанюк О.Г.

Категорія: Новини | Переглядів: 595 | Додав: JetBS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024uCoz