П`ятниця, 26.04.2024, 22:42
КЗ "Полтавська районна централізована бібліотечна система" Полтавської районної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [289]
Оголошення [36]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 4 » Хочете жити на втіху - частіше помирайте від сміху!
10:25
Хочете жити на втіху - частіше помирайте від сміху!

«1 квітня всі чекають, бо сміятись полюбляють». Чекали цього дня і в Полтавській центральній районній бібліотеці.

 Тисячоліттями людство зберігає й передає наступним поколінням веселі казки, дотепні історії, жартівливі пісні, кумедні небилиці, безліч усмішок, смішних афоризмів, анекдотів, жартів… Ось усім цим багатством українського народу і захотіли поділитися працівники бібліотеки зі своїми шанувальниками на святі гумору. Лунали жартівливі пісні, смішні історії, розігрувались гумористичні сценки.

Та справжньою родзинкою свята стала зустріч із гумористом Романом Юхимовичем Котляром та письменником і видавцем, уродженцем села Мачухи Ростиславом Вікторовичем Шевченком.

Є така українська народна приказка: «І швець, і жнець, і на дуді гравець». То це про Р.Ю Котляра. Бо він і юрист, і шахіст ( та не просто шахіст, а академік і тренер з шахів і шашок), і журналіст, і гуморист. Роман Юхимович презентував нову книгу «Посміхнулись? Дякую!» та познайомив присутніх із своїм гумористичним доробком.

Подивував і розсмішив усіх, і зацікавив своїм баченням історичного  минулого села Мачухи та навколишніх сіл Ростислав Шевченко, автор книги «Речі бранні…».

Прозвучали слова вітання і щирої подяки за подароване веселе свято від директора Полтавської районної ЦБС А.В.Овчаренко.

І гості, і учасники свята гумору винесли для себе одну думку: «Як гарно, що ми народилися в Україні. Бо українська душа споконвіку любила веселощі, забуваючи життєві негаразди і прикрощі».

Усмішка і сміх – це ворота, через які в людину може потрапити багато хорошого. Вчені довели, що сміх збуджує центри позитивних емоцій, створює хороший настрій, допомагає жити, вчитися і працювати. Тож нехай завжди лунає дзвінкий, веселий сміх дітей і дорослих, нехай дотепний гумор і жарти крокують з нами поруч завжди. Смійтеся на здоров’я!

                                                                                                                              Завідуюча відділом обслуговування Полтавської ЦРБ О.Степанюк

Категорія: Новини | Переглядів: 586 | Додав: JetBS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 romakotlyarmaster • 12:47, 06.05.2016
Важко оцінити все те, що відбулося. Але спробую.
Коли вже точно було відомо, що виступатиму в Мачухах 1 квітня, запросив із собою Ростислава Шевченка та психолога-професіонала Олександра Тимошенка, який також є поетом та художником. Питаннями доставки опікувався голова Мачухської сільради Білокінь Валерій Васильович. Я переконався, що все, що він робить, йде на благо його рідного села. Спасибі йому!

Організація заходу чудова. Бібліотекарі - справжні артисти. Молодці!
Як сприймали байки, мені важко судити. Здається, все пройшло більш-менш непогано.

Ложка дьогтю полягає ось в чому. В бібліотеці досить давно лежала роздруківка моєї книжки, про це потурбувався Леонід Антонович Тягнирядно, чудова людина та спеціаліст своєї справи найвищого гатунку. Але з боку бібліотеки не було ніяких рухів. Оскільки не звик пускати справи на самоплив, сам знайшов телефони бібліотеки, подзвонив, приїхав...
Здається, домовились. Але потім знову тиша, а мені інші виступи треба планувати. Знову приїхав. На цей раз з'їздив вхолосту. Поїздки забирають час, гроші, хай і невеликі. Нарешті черговий раз зателефонував, після чого домовились. Думаю, не обійшлося без впливу Леоніда Антоновича Тягнирядна.
Неприємно, коли підносиш на блюдечку з блакитною облямівкою, а у відповідь ще носом вертять. Тим більше що самі скаржилися: письменники до них не їздять. 
Думав привозити своїх друзів, колег, але бажання пропало.
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024uCoz