Четвер, 28.03.2024, 14:53
КЗ "Полтавська районна централізована бібліотечна система" Полтавської районної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [289]
Оголошення [36]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Листопад » 14 » День української писемності та мови
12:23
День української писемності та мови

Нині у світі має силу той, хто володіє інформацією. Сучасний стан інформатизації українського суспільства вимагає посиленої уваги до формування інформаційної культури як складової загальної культури особистості. 

Відомо, що формування інформаційної культури особистості триває впродовж усього життя. Особливу роль у цьому процесі відіграє бібліотека. То ж пріоритетним напрямом роботи Валківської СБФ №6 є пошук оптимальних форм і методів бібліотечно-бібліографічного навчання юних читачів. Це екскурсії бібліотекою і уроки-бесіди, уроки-лекції та ігрові форми, які включають елементи змагання і роблять заходи цікавими. Це насамперед конкурси, турніри, вікторини. Вони показують рівень бібліотечно-бібліографічних знань учасників гри, їх знання, вміння і навички користуватися довідково
-бібліографічним апаратом бібліотеки. 

Бібліографічному інформуванню учнів допомагають також тематичні полички, які оформлені відповідно до вимог шкільної програми. Фонд бібліотеки систематизовано за віковими групами книгокористувачів та розставлено на полицях на основі структури бібліотечно-бібліографічної класифікації. Стелажі з основним книжковим фондом розміщено при відкритому доступі для читачів, що дає їм змогу краще вивчати розміщення та склад книжкового фонду, вільно у ньому орієнтуватися. А у бібліотекаря є можливість провести бесіду з читачем, порекомендувати кращі твори, влаштувати безпосередньо на стелажах невеликі книжкові виставки. Все це спрямоване для популяризації книжкового фонду, для покращення обслуговування читачів. Бібліотека систематично надає читачам усні й письмові бібліографічні довідки, тематику яких визначають події в житті держави, знаменні дати тощо. 

Так у День української писемності та мови у тісній співпраці з директором Валківської середньої школи Кішінець І.М. було організовано і проведено цікаве свято, в ході якого діти знайомилися з бібліотечним фондом, училися користуватися ним. Музичний супровід заходу забезпечив директор місцевого будинку культури Волочай В.О. На свято були запрошені всі бажаючі. Бабуся Ані та Кості Романюків Передерій Р.М. говорить: «Очі дітей сяють від захвату. Такі бібліотечні заходи здатні перетворити будні на свято. Для дітей це дуже важливо, бо тільки так можна викликати у дитини інтерес до роботи з книгою! Глибоко переконана: бажання читати у дитини залежить від того, чи читала їй бабуся казку, чи бачила дитина за читанням книжки маму з татом». 

Отже, будучи по своїй суті інформаційним центром нашого села, бібліотека активно впливає на свідомість читачів, формує відповідальність за творення незалежної України, спонукаючи до активних практичних дій, духовно збагачує її. 

Завідуюча Валківською СБФ Чижденко В.П.

Категорія: Новини | Переглядів: 357 | Додав: JetBS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024uCoz