Субота, 20.04.2024, 09:24
КЗ "Полтавська районна централізована бібліотечна система" Полтавської районної ради
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [289]
Оголошення [36]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 25 » Бібліотекарі навчалися і відпочивали
10:59
Бібліотекарі навчалися і відпочивали

Для бібліотечних працівників Полтавської районної ЦБС 23 травня 2016 року в приміщенні Нижньомлинської сільської  бібліотеки пройшов семінар  «Клуби за інтересами – центр формування читацької культури відвідувача сільської бібліотеки».

Захід відкрила директор Полтавської районної ЦБС Овчаренко А. В. Вона сказала про те, що працівники повинні докладати  багато зусиль, щоб бібліотека була творчою територією громади, центром культурно – освітньої інформації, захоплюючого спілкування та дозвілля.

Завідуюча   методичним відділом обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П. Котляревського Чорноволенко Л. І. проконсультувала присутніх по питанню «Сільська бібліотека: взаємозв’язок традицій та інновацій». Вона ознайомила учасників семінару з новими та актуальними процесами в бібліотечній справі.  Наголосила на тому, що сучасний бібліотекар повинен володіти мистецтвом спілкування, бути компетентним у різних галузях знань, тримати в пам’яті різноманітну інформацію.

Завідуюча бібліографічним відділом Полтавської районної ЦБС Кривошей Н. О. розповіла про роботу клубів за інтересами, адже це одна із найбільш вдалих форм диференційованої роботи з різними групами читачів по задоволенню їх читацьких потреб. Вони є логічним продовженням індивідуальної роботи з читачами. До того ж діяльність клубу дозволяє бібліотеці прищепити читачам смак до читання, до самоосвіти, розширити бібліотечно-бібліографічні знання.

Цікавим продовженням роботи семінару стала презентація  роботи клубу за інтересами «Творча майстерня» при Абазівській сільській бібліотеці-філіалі. Завідуюча бібліотекою Шимко Н.А. підготувала відеорозповідь про своє село Абазівку та роботу клубу по вишивці стрічками. Також для учасників семінару провела майстер - клас «Вишивка стрічками – королівська справа», чим  дуже зацікавила своїх колег.

Нижньомлинська сільська бібліотека-філіал є помітним просвітницьким центром культурного життя регіону. Великою повагою у односельчан користується її завідуюча Таровик Лідія Григорівна. При бібліотеці вона організувала клуб за інтересами: «Дзвін»,  який презентував свою роботу. Члени цього  об’єднання займаються відродженням  народних мистецтв, традицій, звичаїв та обрядів, збирають матеріали про письменників, відомих людей і майстрів краю. На протязі всього семінару звучала жива музика  та лунали пісні різних жанрів у виконанні самодіяльного колективу клубу «Дзвін».

Спільними зусиллями всіх бібліотечних працівників району була організована виставка поробок, виготовлених і бібліотекарями, і читачами. Виставка вразила своїм обсягом та розмаїттям жанрів та кольорів. Тут були представлені вироби з бісеру, пластиліну, орігамі, вишиванки, писанки, квілінг, вишивки стрічками, в’язані вироби та багато іншого.

Підсумовуючи роботу семінару, начальник відділу культури і туризму Тягнирядно Л.А. позитивно оцінив роботу бібліотек району, наголосив на необхідності збереження традицій та впровадження інновацій в галузі культури та побажав всім успіхів, миру і добра.

По закінченню семінару учасники побували на екскурсії у Свято-Георгіївському храмі с. Нижні Млини.

Категорія: Новини | Переглядів: 468 | Додав: JetBS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024uCoz